Din guide til produktion i Kina

Produktion i Kina virker fjernt for mange, og kan derfor synes svært, at udvikle en realistisk tidsplan. For hvor lang tid tager det egentlig at lave en produktion af høj kvalitet? Læs med her og få svaret.

IDEUDVIKLING

Den første fase i din kampagne handler om at udvikle dit koncept. Om du allerede har en koncept- og designguide, eller om du skal starte helt fra scratch, så er ideudviklingen et bærende element i din kampagne. Det er på dette stadie, at der kastes en masse bolde op i luften, for at udfordre jeres nuværende aktiviteter og produkter. Her er det afgørende at du har en solid plan for hvilke krav produktet skal kunne opfylde, da du her tager første spadestik mod det endelige produkt, og det er resursekrævende at ændre retning undervejs.

Sørg for feedback

Det er vigtigt allerede her at have en god sparringsparter, for når boldene begynder at blive grebet, er det vigtigt at have forståelse for hvad der faktisk fungerer i praksis – hvad end det handler om den egentlige funktionalitet af produktet, eller om hvilke materialer der er mest bæredygtige eller prisvenlige.

Inkorporer prototypen i din tidsplan

Selvom selve prototypen som udgangspunkt kun tager 14 dage at lave, skal der stadig lægges tid af til konceptudvikling, rentegning samt fragt af den endelige prøve. Derfor kan det hurtigt tage op til fire uger, fra at I tager det første skridt mod en ny kampagne, til at I står med prototypen i hånden. Derudover, er det altid fornuftigt at lægge tid ind på ca. 2-4uger, i tilfælde af, at I har ændringer til den første prøve, da I let kan risikere at prøven tager sig anderledes ud i virkeligheden, end den var tiltænkt på skærmen.

Pre-produktionsprøven

Når prototypen er som du ønsker, så laver vi 4 eksamplarer af en pre-produktionsprøve. 1 til leverandøren, 1 til vores kontor i Kina, 1 til vores kontor i København og 1 til dig. Du godkender prøven på ”sample card” evt. billede grafik. Og vi sætter produktionen i gang.

PRODUKTIONSTID

Næste fase er den egentlige produktionstid fra pre-produktionsprøven er godkendt, in-line og final inspektion, samt pakning. Selve produktionen tager som udgangspunkt mellem 30 og 40 dage – alt afhængigt af produkt, antal m.m. Endvidere kan nogle produktionstider være længere i forbindelse med højsæson (typisk op mod Kinesisk Nytår og Golden week, hvor der er ekstra tryk på produktionen.

Pakning kan tage tid

Produktionstiden indbefatter som regel også pakning af varerne, såfremt I har specifikke ønsker til dette. Emballagen bliver ligeledes besluttet under ideudviklingen, trods produktionstiden for dette typisk er lidt kortere. Det er dog vigtigt at have på plads, samtidige med selve produktet, da det typisk bliver produceret på forskellige fabrikker og derfor skal sendes rundt i Kina, inden varerne kan blive pakket.

Kvalitetskontrol

Til sidst er det vigtigt, i denne fase at indlægge tid til kvalitetskontrol. Hos ENTRY anbefaler vi altid at beregne tid til både in-line og finale inspektion. Ved in-line inspektionen, tager vi ud og tester kvaliteten så snart de første varer er klar. Herved er det muligt tidligt i produktionen at opdage eventuelle fejl eller udfordringer, hvilket giver jeres produkter de bedste forudsætninger for at blive klar til tiden, i den kvalitet I har godkend ved pre-produktionen.

Få en inspektionsrapport

Når den samlede produktion er færdig og pakket i den korrekte emballage, bliver der afholdt ”final” inspektion. Hos ENTRY tager vi udgangspunkt i AQL 2.0 (Acceptable quality level), hvor der laves stikprøvekontrol af et givent antal i forhold til den producerede mængde. Ved kvalitetskontrollen bliver produkterne gennemtestet og sammenholdt med den godkendte prøve, for at sikre at produktionen lever op til forventningerne. Kontrollen munder ud i en inspektionsrapport, som dokumenterer varernes stand, inden de indleveres til terminalen.

FRAGT

Det sidste element der påvirker jeres tidsplan, er valg af fragt. For hvordan får du nemmest sendt dine varer hjem? Der er flere forskellige løsninger, når det kommer til fragt – hvilket selvfølgelig også gælder når det kommer til tid og pris.

Sø-fragt

Den billigste løsning er som udgangspunkt sø-fragt (selvfølgelig alt afhængigt af hvilken vægt og volume du skal have fragtet). Sø-fragt er dog også den langsomste af de løsninger der er. Varerne skal som udgangspunkt indleveres til havnen 1 uge inden afgang, hvor de pakkes i containere med andre varer. Herefter er der 4-6 uger på vandet, hvilket selvfølgelig også afhænger af, hvor i Kina der sendes fra. Ved denne fragt løsning, kan I derfor forvente 6-7 ugers fragt. Det er dog en klar fordel, ved større forsendelser, at beregne dette med når I planlægger jeres kampagne, da det er den klart billigste løsning.

Tog-fragt

Alternativt til sø-fragt, er der mulighed for at sende med tog. Her gælder det samme som ved sø-fragt: Varerne bliver indleveret til lager 1 uge inden afgang, for at blive lastet sammen med andre forsendelser. Tog-fragt tager herefter ca. 3-4 uger på skinnerne, hvilket gør det til en hurtigere løsning end sø-fragt, dog er prisen også noget højere. Denne løsning er dog ideel ved større forsendelser, der ikke kan nå hjem med skib, (men end ikke er så hastet), at det skal sendes med fly eller kurér.

Luftfragt

Til sidst er der mulighed for at sende med luftfragt eller kurer, hvilket er den hurtigste, men som udgangspunkt også den dyreste løsning (alt afhængigt af vægt og volume). Ved luftfragt indleverer du typisk til lufthaven et par dage inden afgang. Du har altså her muligheden for at få dine varer af sted fra dag til dag. Der er enkelte direkte afgange fra Kina, men som udgangspunkt er der transittid på 3-5 dage på luftfragt. Når flyet lander i lufthavnen, går der typisk 24 timer til de er fortoldet og klar til levering. Ved luftfragt er det derfor muligt, at få dine varer hjem på 7-10 dage, og med kurér helt ned til 3 dage. Dette er dog en væsentligt dyrere løsning end fx sø-fragt af større forsendelser.

Vælg den fragtløsning der imødekommer dit behov

I kan derfor med fordel, forhører jer hos jeres leverandør, omkring de bedste fragtløsninger for jeres produktion og derved have mulighed for at planlægge fragten baseret på, hvad der giver mest mening for jeres budget og tidsplan.

Ønsker din virksomhed at få produceret noget i Kina? Tag en gratis snak med os

OM ENTRY 

Vi er din direkte adgang til produktion i Kina. Vores mission er at give dig høj kvalitet og punktlig levering.